Entreprenörerna

Projektet Bilden av oss ska vidga bilden av landsbygd och stärka företagande och bidra till affärsutveckling genom kunskapshöjande utifrån ett normkreativt perspektiv. Jämtlands län är fullt av kreativa och innovativa entreprenörer som är verksamma i såväl byar som mindre tätorter. 

Mångfixaren Jasem´s många talanger

Kanske var det ödmjukheten eller ödet. Han hävdar att det bara handlade om tur. Oavsett blev dagen då Jasem plockade upp målarpenseln hemma hos Bror i Alsen helt avgörande för starten i sitt nya hemland.

Optiker med blick för landsbygdens möjligheter

Närsynta ögonproffset Anna Dejemo är optiker-Anna med hela Hammerdal, snart även i Hammarstrand. Hon skapar affärsmöjligheter där hon själv vill leva och bo.

En bonde med smak för det ljuva livet

Rosalackerade tånaglar och Birkenstocksandaler. Det låter som vilken fancy tjej 30+ som helst. Förutom att den här också hanterar 1,2-tonstjurar till vardags. Möt Agnes Jörgensen, den nya generationens bonde.

Den ofrivillige succésnickaren

En nypa motvalls och ett kryddmått ljusskygg. Blandar man det med kreativitet, limträ och tvingar får man ett växthus som röner internationell uppmärksamhet. Möt Magnus Gunnarsson som just håller på att växla upp produktionen av sina konstnärliga växthus.

När tillväxt blir till växtverk

Att växa ur sin kostym är enklare i en stad än på landsbygden, det är företaget Jorm Lego ett exempel på. Lösningen har blivit att starta en filial och att ligga lågt med marknadsföringen.

Med patientens bästa för ögonen

Marcus Weinemacher har gjort sig känd som den dragspelande läkaren i Lillhärdal. Men bakom det lättsamma epitetet ligger en hårt arbetande läkare med en stenhård tro på att en pågående relation mellan patient och läkare är nyckeln till hälsa.